Färdigpoppade Popcorn

Färdigpoppade popcorn

Färdigpoppade popcorn Premium, för dig som inte kan eller vill poppa själv. Bara att fylla upp värmeskåpet eller popcornmaskinen, när det ska gå snabbt och smidigt.

Ibland kan det vara svårt att hinna med, då är det bra att komplettera med färdigpoppade popcorn. När du poppar själv, så försvinner ca 15-20% som skräp, skal, opoppad majs och bottenskrap. Katastrofen är dessutom ett faktum om du glömmer grytan  och är tvungen att tömma ett lass brända popcorn över alla andra fräscha i värmeskåpet.

Våra färdigpoppade popcorn är lika goda som på bio! Dessa popcorn tillverkas av ett popcornmajs som är av typen Butterfly tillsammans med ett salt med lågt natriuminnehåll (natrium smakar beskt), vi använder oss av Gold Medal Flavacol Premier popcornsalt (utan AZO färger) som är det som gör popcornen just biopopcorn. Det kallar vi Premium.

Hälsokost?

Med vår unika tillverkningsmetod så innehåller våra biopopcorn -16% mindre mängd fett (-26% mindre mängd mättat fett) och -5% mindre mängd salt & är sockerfri med samma goda smak.

Dagsfärskt!

Hos oss på Gorilla Popcorn kan du köpa dagsfärska färdigpoppade popcorn i säckar om 40 eller 240 liter popcorn. Alla popcorn är sorterade och samtliga är ätbara. Endast de största poppade popcornen ligger i säcken allt annat är utsorterat.

Premium färdigpoppade popcorn, 40 liters säck

Har du inte tid att poppa popcorn själv till festen. Köp färdigpoppade popcorn av oss. Bara att fylla upp popcornmaskinen (utan gryta) eller värmeskåpet och börja dela ut på en gång!

40 liter motsvarar cirka 55 popcornstrutar på 0,7 liter (1oz).

Kan levereras direkt till er med vår turbil i Storstockholm.
KÖP HÄR ->Pris per säck: 220 kr+moms & 99 kr frakt + moms

Premium färdigpoppade popcorn, 120 liters säck

För det större evenemanget, om du inte har tid att poppa popcorn själv. Köp färska färdigpoppade popcorn av oss. Exempelvis om du erbjuder popcorn i din mässmonter så kan du fokusera på kunden än att hålla rätt på en popcornmaskin.

Bara att fylla upp popcornmaskinen (utan gryta) eller värmeskåpet och börja sälja eller ge bort på en gång.  Vi säljer även klassiska popcornstrutar.

120 liter motsvarar cirka 170 popcornstrutar på 0,7 liter (1oz).

Kan levereras direkt till er med vår turbil i Stockholm.
KÖP HÄR -> Pris per säck: 540 kr+moms & 99 kr frakt + moms

Alltid nypoppat, fräscht & krispiga

I vår popcornfabrik får du alltid fräscha popcorn! Våra popcorn poppas vanligtvis på morgonen samma dag som leverans.

Våra premium popcorn friteras inte inte i olja, så de innehåller 16% mindre mängd fett än andra, detta är vi ensamma om i Sverige. Alla popcorn är naturligt vegan & glutenfria.

Vår turbil rymmer 60 säckar 160L (15m3), här finns pengar att spara på frakten. Säljer du popcornen vidare till andra, kontakta oss för dina avtalspriser.

Näringsvärde

Här är vårt deklarerade näringsvärde, framtaget genom analys hos certifierat analysföretag.

Gorilla Premium Popcorn

Näringsvärde per 100 g
Energi 1920kJ, 459kcal
Fett 21.0g
– varav mättat fett 16.2g
– varav enkelomättat fett 2g
– varav fleromättat fett 1.9g
Kolhydrat 53.6g
– varav sockerarter <0.05g
Kostfiber 10.3g
Protein 8.8g
Salt 1.55g

Vanliga popcorn på bio

Näringsvärde per 100 g
Energi 1948kJ, 466kcal
Fett 25.0g
– varav mättat fett 22g
– varav enkelomättat fett ?g
– varav fleromättat fett ?g
Kolhydrat 43g
– varav sockerarter 1.5g
Kostfiber 16g
Protein 8.8g
Salt 1.6g

Beställ dina popcorn av oss, klicka här för att komma till shoppen.

Popcornets dag

Den 19 januari är det popcornets dag och intresset för popcorn har ökat kraftigt i Sverige. Popcorn görs som bekant av torkade majskorn men det är bara majskorn från den så kallade puffmajsen som kan poppas och bli till fluffiga popcorn. När temperaturen når ungefär 175 grader blir trycket i majskornet så högt att skalet inte längre kan stå emot och majskornet exploderar. I samband med vattenångans explosiva frisläppning vänds majskornet ut och in och den varma stärkelsen expanderar. Stärkelsen kyls emellertid snabbt ner igen och stelnar i form av ett popcorn.

Snacks

I dag står popcorn för 5 procent av snacksförsäljningen i Sverige och i Sverige är det än så länge vanligast med salta smaker. Men både färdigpoppande popcorn och smaksatta popcorn ökar i popularitet. Färdigpoppade popcorn har ökat med 9 procent det senaste året och står idag för 18 procent försäljningen av popcorn i Sverige.

Popcornfakta

 1. Opoppade popcorn bör aldrig förvaras i kylskåpet. Kylskåpet kommer att torka ut fukten i kärnorna. Utan fukten blir det svårigheter för kärnorna att bli till popcorn när du värmer dem över spisen eller i mikron. Den idealiska platsen för att lagra popcorn är i ett svalt och torrt skåp.
 2. När en kärna poppas och blir till popcorn kan den lyfta nästan en hel meter upp i luften.
 3. Popcorn har mer protein än något annan spannmål. Det har också mer järn än ägg och rostbiff. Likaså innehåller popcorn mer fibrer än vad chips gör.
 4. Det finns faktiskt två olika former av popcorn; den ena är formad som en ”fjäril” och den andra som en ”svamp”. Biografer är mest angelägna om att sälja de ”fjärilsliknande” popcornen då de är mycket större än de andra.
 5. Förr i tiden, under antika romartiden, värmde man upp sand i en brasa, och lade sedan sanden mot popcornkärnorna. Vips, så hade man nypoppade och smaskiga popcorn!
 6. Cirka 30% av all världens popcornförsäljning sker på biografer.
 7. USA är det land där det äts mest popcorn i hela världen. Då kanske det inte heller är så konstigt att det också är det land som står för den mesta popcornproduktionen i världen.
 8. En amerikansk elektronikexpert, Perry Spencer, uppfann mikrovågspopcorn. Han bestämde sig för att se om det skulle fungera att poppa popcorn med den, vilket det turligt nog gjorde.
 9. Det finns bevis på att popcorn åts redan 4 700 år före Kristus, vilket gör det till en av de äldsta formerna av majs.

Nyttigt med Popcorn

 • En näve popcorn kan ge lika mycket nyttigheter som frukt, visar ny forskning
 • Hur man poppar dem spelar ingen roll. Man kan göra det själv, slänga in en påse i mikron eller köpa färdigpoppat. Resultatet är detsamma: de innehåller mängder av nyttiga ämnen.
 • Popcorn innehåller 100 procent fullkorn som är så gott som obearbetat. En normal portion till fredagsmyset eller favoritfilmen kan ge upp till 70 procent av det dagliga rekommenderade intaget av fullkorn.
 • En portion popcorn ger en stor mängd antioxidanter, som motverkar skadliga så kallade fria radikaler. Det handlar framför allt om polyfenoler, en antioxidant som sänker kolesterol och motverkar vissa cancertyper.
 • En normal portion kan enligt forskare innehålla mellan 240 och 360 milligram polyfenoler (beroende på fabrikat). Och det här är upp till dubbelt så mycket som annars så nyttiga frukter och grönsaker kan erbjuda.
 • Nyttigast är de bruna skalbitarna som har den högsta koncentrationen, runt 90 procent, av antioxidanter och fibrer. Den vita fluffiga delen innehåller mindre mängder nyttigheter.
 • Popcorn är ett fiberrikt och kalorisnålt snacks. Men – häll inte på för mycket salt, olja och smör, för då förvandlas popcorn snabbt till en riktig kaloribomb i stället för att leva upp till sitt nya epitet ”världens bästa skräpmat”.